Kaşar Peynirli Poğaça

Malzemeler
Yeterince Kervan Kaşar Peynir
1 çay kaşığı toz maya
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı süt
Yeterince su
Aldığı kadar un
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz

30 dakika 4 Kişilik

Hazırlanışı
Bir kabın içinde yarım su bardağı unu, toz mayayı, yoğurdu, sütü ve 1 yemek kaşığı suyu iyice karıştırıp mayalanması için ılık yerde bekletin. Hamur 2 katı haline gelince içine tuz, aldığı kadar un ve su ekleyip ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve unladığınız tepsiye dizin. Tepsinin üzerini başka bir tepsiyle kapatın ve tekrar mayalanması için ılık fırında yarım saat bekletin. Bu süre sonunda hamur parçalarını elinizle açıp içlerini rendelenmiş kaşar peyniri ile doldurun. Hamurların ağızlarını iyice kapatıp yağladığınız fırın tepsisine dizin. Ayrı bir yerde yumurta sarılarını sıvı yağ ile iyice çırpın, ardından hamurların üzerine sürün. Hamurları önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.