Lor Peynirli - Mantarlı Pizza
Malzemeler
Pizza hamuru için
Yarım kg un
30 gr bira mayası
Yeteri kadar ılık su ve tuz
Sosu için
Yarım su bardağı rendelenmiş Kervan Pizza Kaşar Peyniri
1 su bardağı Kervan Lor Peyniri
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
50 gr jambon
Yarım su bardağı kültür mantarı
1 adet limon
1 çay kaşığı karabiber
50 dakika 5 Kişilik
Malzemeler
Pizza hamuru için
Yarım kg un
30 gr bira mayası
Yeteri kadar ılık su ve tuz
Sosu için
Yarım su bardağı rendelenmiş Kervan Pizza Kaşar Peyniri
1 su bardağı Kervan Lor Peyniri
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
50 gr jambon
Yarım su bardağı kültür mantarı
1 adet limon
1 çay kaşığı karabiber
50 dakika 5 Kişilik
Hazırlanışı
Pizza hamuru için; unu düz bir zemine koyun, ortasını havuz gibi açın ve içine ufalanarak toz haline getirilmiş bira mayasını ekleyin. 1 bardak ılık suda tuzu eritin ve bunu azar azar hamura dökün, yoğurmaya başlayın. Hamur ellere ve tezgaha yapışmayacak kıvama geldiğinde yuvarlayarak top haline getirin. Üzerine nemli bir bez örterek en az 1 saat mayalanması için dinlendirin.1 saat sonra hamuru tekrar yoğurun ve pizza tavasına parmak uçlarıyla yayın. Akı ayrılmış 2 yumurta sarısı ile lor peynirini iyice karıştırın. İçine rendelenmiş pizza kaşarını, tuz ve karabiberi ekleyip krema haline gelene kadar karıştırmaya devam edin.
Limonun suyunu sıkın, mantarları limonlu suda bir süre bekletin. Daha sonra sudan çıkarttığınız ve dilimlediğiniz mantarları 1 yemek kaşığı yağ ile tavada kavurun. Ardından jambonları ince ince doğrayın ve mantarların içine ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Soğuyunca içine lor peynirli karışımı ekleyin ve malzemeleri birbirine iyice karıştırın. Ayrı bir yerde sarısından ayrılmış olan yumurta aklarını biraz tuz ekleyerek köpürene kadar çırpın. Daha sonra bundan kaşık kaşık alarak lorlu karışıma ekleyip iyice yedirin.
Hazırlanan bu karışımı pizza hamurunun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 40 dakika pişirin.