Peynirli Patlıcan

Malzemeler
100 gr Kervan Beyaz Peynir
3 adet orta boy patlıcan
5-6 dal dereotu
Yeterince sıvı yağ
1 tutam karabiber
1 tutam kırmızı pul biber
1 tutam tuz

30 dakika 4 Kişilik

Hazırlanışı
Patlıcanları iyice yıkayıp 1 cm kalınlığında dilimleyin, daha sonra tuzlu suyun içinde 20 dakika bekletin. Daha sonra patlıcanların suyunu sıkın ve yağladığınız fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derecede 20 dakika kadar pişirin. Ayrı bir yerde peyniri iyice ufalayın. Dereotlarını yıkayıp ince ince kıyın. Pişen patlıcanların üzerine peynirleri bölüştürün, ardından tuz ve baharatlarını ekleyin. Patlıcanları tekrar fırına verip peynirler eriyinceye kadar pişirin. Üzerlerine ince kıyılmış dereotu ilave edip servis yapın.