Beyaz Peynirli Poğaça
Malzemeler
1 su bardağı ufalanmış Kervan Beyaz Peynir
3 su bardağı un
1 adet yumurta
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı çörek otu
40 dakika 6 Kişilik
Malzemeler
1 su bardağı ufalanmış Kervan Beyaz Peynir
3 su bardağı un
1 adet yumurta
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı çörek otu
40 dakika 6 Kişilik
Hazırlanışı
Yumuşayan margarin, sıvı yağ, yoğurt, tuz, karbonat, un ve yumurta akını derin bir kapta karıştırarak yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bez örtüp, 1 saat buzdolabında dinlendirin. Ayrı bir kabın içinde peyniri ufalayın. Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açın. İçlerine peynir yerleştirip, ikiye katlayın. Fırın tepsisini yağlayıp poğaçaları aralıklı olarak dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirin.